Laatste weekend, laatste week
Nou, vandaag is onze laatste week ingegaan.
Maar voordat het zover was hebben wij nog een heerlijk weekendje gehad. En nog de vrijdag in Buthu. Dit is een huis voor kinderen die ter adoptie worden gesteld. Wij mochten daar helpen met verschonen en de fles geven. Wat voor ons allebei een hele nieuwe ervaring was.
En af en toe liet ons moederinstict (wat elke vrouw schijnt te hebben, wij betwijfelen het) ons in de steek. Toen wij opeens hoorde dat wij de baby moesten verschonen.(wat wij nog nooit gedaan hadden) En natuurlijk gaat het allemaal met vallen en opstaan, maar wij genoten er van. Heerlijk met zo'n kleine druimes op schoot, totdat het in slaap valt. Maar aan alle leuke dingen komt een eind, dus om 15:00 uur werdenn wij weer opgehaald en afgezet bij de kliniek. Wij hadden weer weekend!!
Zaterdag wilden wij gaan shoppen voor de kliniek. Want in het begin van deze 'missie' heeft elke vrijwilliger 300R gekregen om te spenderen in je project. Wij kregen dus in totaal 600R, wat gelijk staat aan ongeveer 72 euro's. Hier van mocht je spullen kopen wat je project nodig zou hebben.
Wij hadden aan de manager gevraagd wat in haar ogen (die werden bijgestaan door 2 jampotglazen) een goed idee zo zijn om van dat geld te kopen. Zij had wel wat ideetjes. Zo had zij als idee filling boxes. Om alle dossiers van TB-patienten te ordenen. Wij hadden meteen de smaak te pakken en wij gingen zaterdag vroeg op pad omdie filling boxes in te slaan.
Maar helaas sloegen wij mis. De filling boxes waren veel duurder als wij ingedachten hadden, en omdat wij er 52(!) nodig hadden ging dat niet werken. Maar wij hadden wel leuke muurstickers gekocht voor in de prep-room, een nieuwe termometer die niet aan elkaar zit met plakband en een mooi klein schilderijtje voor het kantoor van de manager. Want die mag ook wel eens een op-vrolijk-beurtje hebben. Tevens hadden wij een mooie poster gekocht voor Nurse Margeret. Want wij hebben leuke dingen aan de muur, en bij haar is het leeg. Dus daar gaan wij ook verandering in brengen. (Hebben wij toch nog ergens verandering in aangebracht in de kliniek)
Owja het kantoor van de manager is ook weer veranderend, want er is waarschijnlijk dit weekend weer een bom ontploft. Want wij hadden het netjes achter gelaten, en wij konden onze ogen niet geloven wat wij vermorgen weer zagen. Zij heeft alles weer op haar manier 'georganiseerd'',maar dat terzijde.
Even terug naar de zaterdag. Omdat wij al vroeg naar de mall werden gebracht (omdat het anders het schema van vaders in de war zou brengen) hadden wij veel uren te benutten. Maar zoals wij echte shoppers zijn, waren wij er opslot wel een beetje klaar mee. Maar gelukkig voor onze draaide er nieuwe films. En wij hebben al vele films gezien, en elke keer zagen wij de trailer van 'Dispeceble me'. Die wilde wij heel graag zien, en dus besloten wij maar weer naar de biosscoop te gaan en de film te bekijken.
Het was een drie d film, wat wij beide nog nooit gezien hadden. Dus wij zaten daar, met onze 3D brillen in de biosscoop, erg charmant! De film was erg leuk, en toen hij afgelopen was hebben wij een heerlijke pizza genuttigd bij de pizzaria!
Op zondag wilde wij graag naar het strand. Maar omdat ons meerdere malen werd verteld dat het zou gaan regenen, deden wij dit maar niet. Maar gingen wij naar de Company's Gardens. Dit is een groot park, midden in kaapstad.(Voordat wij gingen wel even het weer gechecked! alles behalve regen) Dus wij trokken onze stoute slippers aan en gingen naar kaapstad.
Wij weer als dappere touriste in de mini-taxi, die natuurlijk weer overbeladen was. Maar je begint er aan te wennen. Eenmaal aangekomen, handoekje uitspreiden en heerlijk genieten van het weer. Dat kunnen wij wel! Dus wij hebben onze tijd heerlijk gespendeerd aan liggen, meeuwen uit je hand laten eten, en bruidjes en bruidegommen spotten.
Daarna hebben wij (perongeluk) in een turks restaurant gegeten, wat verassend, erg lekker was. Ook hebben wij tijdens het eten naar nep-worstelen zitten kijken. Wat werkelijk te belachelijk voor woorden is.
Daarna weer met de mini-bus naar huis. Wat ook niet zonder slag of stoot ging. Want je hoord optijd (LET OP: OPTIJD) te zeggen waar je er uit moest. Wij zaten druk om ons heen te kijken of we iets bekends zagen. Dat zagen we gelukkig, maar iets te laat. Dus uit eindelijk konden we nog een stuk terug lopen. Maar het belangrijkste was, dat we veilig thuis kwamen!
Dan is het alweer maandag, en begin je aan je laatste week. Vanmiddag zijn wij heel creatief geweest met alle kadootjes te knippen en te plakken. Morgen nog even een taart halen en dan afscheid nemen. Woensdag gaan wij nog een dagje mee lopen in een andere klniek. In een heel arm gebied van de stad, dus dat is weer afwachten.
Donderdag gaan wij naar Kaapstad, en dan alweer koffers inpakken!!
Maar voordat het zover is, laten wij vast nog wel even wat van ons horen!
Liefs vanuit Africa!
Erg leuk allemaal weer meiden!
Geniet nog even van jullie laatste week :)!
Heey meiden..
klinkt allemaal weer erg leuk.. heel veel plezier nog.. geniet van het weer.. wij hebben ook nog een mooi weekend gehad.. geniet van jullie laatste week..
xx Moniek
Jaja dames, het einde is in zicht!! Geniet nog ff van al die bijzondere patienten en collegaas.
Kusjes
hoi Dames dat was weer een leuk weekend.
was ook wel weer nieuwschierig naar jullie belevenissen.
heel veel plezier nog deze week
liefs en dikke kus Paula
Heeey meiden, geniet ze nog de laatste dagen hoor!
Jacqie
En alweer een leuk weekend. Geniet van die laatste week daar in Zuid Afrika, wij hier, zijn vreselijk benieuwd naar al die foto's, zodat we eindelijk eens wat gezicht krijgen bij al die verhalen.
Cock
Hoi, Ik heb elke keer met veel plezier jullie verhalen gelezen, het lijkt me echt een onvergetelijke ervaring!
Vooral het OPTIJD, errug leuk!!!!
geniet er nog ff van, en ik wens jullie alvast een goed terugreis!!
groetjes Arjenne
Hallo dames,
Wat hebben jullie veel meegemaakt en leuk om al deze verhalen te lezen. Ik denk dat jullie het ook heel gezellig met elkaar hebben en alle ervaringen kunnen delen, leuk hoor.
Wat gaat de tijd toch snel, geniet van jullie laatste dagen.
Lieve groet Siem en Alie
Ha meiden,
Wat gaat de tijd toch snel, jullie laatste dagen alweer. En wat een belevenissen! Nou hier is het aftellen dagelijks te horen hoor! :) Wij hebben hier nog aardig weer. Zondag ben ik nog op de fiets naar Alphen geweest ( mannen waren naar voetbal ) het was gewoon warm. Het was koopzondag, en heb mezelf maar ff verwend met een leuk jasje.
Nog fijne dagen, en ben ook heel benieuwd naar de foto`s en jullie live verhalen.
Groetjes Jo
Heej Meiden!
Wat een belevennis toch allemaal weer,, zal vast allemaal snel gegaan zijn.. Zit je alweer in de laatste week van de safari daar..
Maak er nog een leuke week van!!!
Liefs suus