Nicole & Maartje in Zuid-Afrika !

Dag 2 en drie van de dire daagse tour!

Woensdag hadden wij dag twee van onze drie daagse tour door de Western Cape.

Wij begonnen deze morgen met een rondleiding door de Township 'Kaaiemandie'. In deze Township werden wij rondgeleid door een man die er al een tijd woont, Madiba. Deze man kon van alles vertellen over het ontstaan, hoe de overheid er tegen over staat, en hoe hij zijn dorp helpt om geld te verdienen. Daar aangekomen, viel gelijk de huizen op. Ze waren niets meer als een stel planken. De weg zat vol met gaten, en de mensen liepen in ouwe, vieze kleding.

Wij, als toch 'rijke' blanken, keken elkaar aan. En om dit te zien gaf ons een gevoel van schaamte. Het is raar om twee compleet verschillende werelde zo dicht bij elkaar te zien. De rijke en de armen. Je komt kijken hoe arm de mensen leven, en je neemt er ook nog foto's van. Madiba, vertelde ons dat de mensen in het dorp het niet erg vonden dat er fotos gemaakt werden, maar wij voelde ons toch wat geremd. De kinderen, vonden het allemaal prachtig, en wilde graag op de foto. Het was voor hun een groot spel. Zo mochten wij ook in een creche kijken, en keken wij hoe schapen en varkens hoofden werden bereid.

Na afscheid genomen te hebben van de kinderen en Madiba, gingen wij door naar 2 wijnlanden. Wij mochten daar wijn en kaas proeven. Wat leuk was om een keer te hebben gezien. En zo rij je van het armste deel, in een heel mooi gebied. Met mooie grote huizen, en veel ruimte en rust. Dat was weer even omschakelen.

Ook werd het steeds beter weer, dus hebben wij, met ons wijntje aan de vijver gezeten. Het zou bijna vakantie worden!

Daarna reden wij door naar Hermanus. Een bekende plek om walvissen te spotten. Nou wij hebben gespot, maar niets gezien!!

We gingen onze accomodatie bekijken, en onze spullen uitstallen. Het zag er erg mooi uit, en we hadden zelf een bad! maar die hebben wij helaas niet kunnen gebruiken!

Wij gingen eten met de gehele groep in een lounge restaurantje. Het was erg lekker en ook erg gezellig. Zo leerde wij de andere reizigers ook weer beter kennen! Het waren 2 mannen uit Australie.

Daarna vroeg naar bed want wij moesten om 05.30 uur klaar staan voor: SHARK CAGE DIVING!!

Dag drie: Begon dus vroeg, heel vroeg, te vroeg. Maar dit was een kans in je leven die je waarschijnlijk niet snel nog eens kan krijgen. Dus wij er op uit. Stukje rijden en toen kwamen wij bij een organisatie die dat regeld. We kregen netjes onbijt, amar er werd wel bij vermeld, dat je niet te veel moest eten ivm zee ziekte. Dus wij netjes het advies opgevolg, alshoewel wij dachten dat het wel mee zou vallen.

Eenmaal aangekleed en wel (reddingsvest, en regenjas), stapten wij met goede moed op de boot, om dan toch echt de Great White Shark te zien van heel, heel dichtbij!

Eenmaal op de punt aangekomen (Danger point: leuke naam!) werd er lokaas uitgezet en de kooi waar wij in moesten, te water gelaten. En nu was het afwachten tot de haaien zouden komen. Al snel kwam er eentje, en konden de eerste mensen de kooi in. Wat een ervaring om zo'n grote haai van dicht bij te zien!

Maar helaas werden er al meer mensen zeeziek. Wij moesten ons gaan omkleden in een wetsuit, maar ook wij voelden ons minder prettig.

Ik ging alvast maar even bij de railing zitten voor het geval dat. Ik werd al snel vergezeld door de andere meiden. En ook door andere mensen die mee waren op de boot. De golven werden steeds hoger en steeds wilder. De haaien werden ook steeds meer en groter. Super om van zo dicht bij te zien! De meiden gingen de kooi in! en konden onder water genieten van de grote haaien. Ondertussen bleven mensen over de railing hangen. Ook een aparte ervaring!

Toen de meiden uit de kooi kwamen, zaten wij, met zijn vieren op een rij, over de railing. Wij hadden er genoeg van! Gelukkig hebben wij wel fotos en filmpjes kunnen maken van de haaien. Ook is er tijdens de trip een film gemaakt, die is ook aangeschaft.

Nadat onze magen weer tot rust waren gebracht, gingen wij terug naar Hermanus om te lunchen. Heerlijk in de zon, en spotten naar walvissen. En ja hoor! daar waren ze. Met zijn 3e bleven zij uit het water springen en aan de oppervlakte. Ook super om te zien!

Na genoten te hebben van de zon en de walvissen gingen wij naar Betty's Bay. Een baai waar veel pinquins komen om te baren. Er waren veel jongen te zien, die in een zelfgemaakt holletje wachten op eten. Leuk om ze van zo dichtbij te zien. En gelukkig voor ons, hoefde wij niet meer op een boot om ze te zien!

Daarna terug naar CAPE TOWN! wat onze thuis een beetje is geworden! Morgen naar het gast gezin wat ook weer spannend gaat worden!!

Hopelijk kunnen wij binnenkort fotos uploaden en filmpjes!

Veel liefs vanuit Kaapstad!

Marloes

Walvissen, witte haaien, wijnproeven...
Wat is dat toch weer geweldig! Behalve de hoge golven met de misselijkheid dan... :-s
Het is net vakantie idd en wij maar hard werken hiero ;-)

Liefs!

joost

Hey zusje en Nicole,

Wow zeg, wat super, al zo'n mooie trip!!! Hier was het vandaag ook eindelijk droog weer, dus ik kon lekker met die kids van de klas naar buiten. Mijn juffen zijn ook alle 2 naar zuid-afrika geweest dus die vragen erg veel over wat je doet... nou ik vertel natuurlijk alles in kleuren (want de geur zal af en toe niet te harden wezen)...

Hier loopt alles op rolletjes. Rakker mist je wel een beetje hoor, en de kippen van de buurman maakte ook erg veel herrie onder het eten!

Nou heel veel plezier nog, geniet er vooral van en ik wacht weer op het volgende verhaal hoor!

xxx yo bro!

Sjakkie

Hoi meiden,

Tjee, wat weer een leuke ervaring! Jullie hadden ook best bij mij achter in de sloot naar haaien mogen duiken hoor. Veel veiliger en minder golven...

Zo te lezen hebben jullie het voorlopig dik naar jullie zin. Nog twee nachtjes en dan zit de eerste week er alweer op, niet te geloven!

Liefs Jacq

anneke

Hey meiden .....net jullie ervaringen gelezen na een avondje tennissen in Wognum. Dat is toch een hele andere wereld!! jammer dat jullie niet langer gaan, dan waren wij zekerrrrrrr langs gekomen!!!! Geniet nog ffies van alles om julie heen en koester de momenten!!! Dit is echt heel uniek!!
Liefs anneke

Moniek

Wauw.. wat een supergave verhalen.. helemaal leuk.. kan niet wachten om zelf meer te gaan..
Ben benieuwd naar jullie volgende verhaal..
heel veel plezier en geniet van het weer.. hier is het niet bijzonder geweldig..

xx

Jolanda

Hoi Maartje en Nicole,

Wat maken jullie een hoop mee!! Erg leuk om de verhalen te lezen.

Wij moeten het weer doen met de jaarlijkse kermis en braderie.(ook gezellig hoor) Het ligt me bij, dat jullie allebei hier waren vorig jaar. Gelukkig is het aardig weer, al laat t zonnetje t nu nog afweten.

Goed weekend,

Groetjes Jo

Roxana

Heey Nicole,

Leuk om je verhalen te lezen! zo te lezen doe je een hoop leuke ervaringen op daar.
Je krijgt de groetjes van John.
Fijn weekend!
kus Rox

omavankleef

ik heb jullie verhalen gelezen. moOIe en spannende verhalen leuk om zo contact te hebben het ggat julie goed maar blijf voorzichteg veel liefs en een kus van oma

paula

fijn weer een verhaal van jullie te lezen
liefs mam