Nicole & Maartje in Zuid-Afrika !

Veilig aangekomen!

Na maandan van regelen, regelen en nog eens regelen.

Zijn wij dan eindelijk aangekomen in South Africa! Het is een raar idee, gister zaten wij nog aan de etenstafel bij fam van Kleef, en nu zitten wij al, helemaal gesetteld in Afrika! Hoe raar kan het leven lopen;)

Op schiphol afscheid genomen, en toen hebben we ons gestort in het grote avontuur. Vanaf schiphol vlogen wij mety Britisch Airway naar London, waar wij 4 uur(!) moesten wachten op onze vervolg vlucht naar Kaapstad.

Vanaf aankomst hal 5 moesten wij met de bus naar Temrinal 1, wat voor ons ook weer even wennen was. De mensen op het vliegveld waren erg behulpzaam en zo kwamen wij uiteindelijk bij het goed punt terecht! (Gelukkig)

Op London even inchecken, toen de balie medewerkster er achter kwam dat wij niet naast elkaar zaten. Gelukkig vroeg zij een seatchange aan. Dus of wij naast elkaar kwam te zitten was nog even de vraag.

In een klein restaurantje gegeten, en wat informatie doorgenomen over Kaapstad. Altijd handig! uit eindelijk gingen wij nog even rond kijken op London, want je bent er niet elke dag. Daar kwamen wij heerlijke stoelen tegen waar wij onze tijd konden uitzitten.

Toen rond acht uur de GATE open ging en wij in het vliegtuig plaats konen nemen. En gelukkig konden wij lekker naast elkaar zitten. En wij hadden nog een stoel extra ook, die wij konden gebruiken voor al onze spullen(en dat was nog al wat).

Weinig geslapen, en veel tv gekeken. Hier en daar wat turbulentie maar wij zijn veilig aan gekomen op Cape Town Airport! Waar wij alweer op werden gewacht door een medewerker van het hostel waar wij komende week mogen vertoeven. Door de rit in het busje konden wij al vele bezienswaardigheden zien. Zoals de Tafelberg, het Station van het WK. Maar naast dat ook al veel sloppenwijken wat naast een mooi golfbaantje ligt.

In het hostel aangekomen kwamen wij er achter dat we de kamer met nog 6 andere meiden deelde. We hebben gezamelijke badkamer, en keuken.

2 van de meiden komen ook uit Nederland, de rest komt uit Norway en England. We hebben met 2 van de meiden al heerlijk op een terrasje wat gedronken.

Ook zijn wij al even bij het strand geweest en hebben de stad iets beter leren kennen. Maar de bedoeling is dat wij deze week een goede indruk krijgen van Kaapstad en Zuid Afrika op zich. We hebben ook al wat vernederlandse woorden gezien zoals: Druk knoppie (voor het zebrapad) en Skool. Wat voor ons niet vreemd in de oren klinkt, als echte west fries.

Kaapstad op zich ziet er goed uit, goed ontwikkeld. Je voeld je wel toerist door de camera en alles, maar je valt weg bij de verschillende culturele groepen. Je hebt allerlei 'soorten'. Dus dit valt ons alles mee.

Het weer is prima, niet heel warm maar ook zeker niet koud!

De foto's en video's komen nog, wij moeten nog even ondekken hoe dat hier werkt.

ps: Pap, de universele stekker heeft hier weinig nut, hij doet het niet (Helaas) Maar ze hebben wel 2punts stekkers, dus wij overleven het wel!

Lieve Afrikaanse groetjes Nicole en Maartje!

Moniek

Heey meiden..

helemaal super.. Ik hoop dat jullie het daar tof zullen hebben... ik kijk uit naar jullie verhalen.. veel plezier daar..

xx

anneke

Mooi meiden, dat is toch fantastisch!!! Een goed begin is het halve werk!!! De fotos staan er al op, hartstikke leuk!! En nu genieten he.
Liefs van je muttie (en de rest!!)

marcel

vet! ik wist helemaal niet dat je naar zuid afrika ging.

Paula

hoi meiden,
goed gegaan alles.
geweldig hoor!!!
We blijven jullie volgen,liefs pap en mam

joost & Djurre

Hey Suus en froudin,

Het is nu al een avontuur opzich...
Hier gaat alles gewoon zijn gangetje hoor, moeders smte al dat je veilig geland was.

Wij zaten vanmiddag ook lekker op het strand, graadje of 24 en allemaal naakte mensen, tja, liepen we even over een stukje naakt strand, dat wisten wij ook niet... dus pas op, zelfs in NL leer je nog vage dingen!!!

Tot 9 oktober en je we sturen regelmatig een reactie toe!!!!

x Yo Bro en Boyfriend!

Roxana

Heeeey dames,

Moooi dat jullie goed zijn aangekomen!
Er is vast een hoop te zien in Kaapstad.
Wens jullie veel succes en ook plezier natuurlijk!

Liefs rox

Ringo

He liefie en plak;)

Mooi dat jullie veilig zijn aangekomen!! Zo te lezen vermaken jullie je al prima:) En hoe kan het ook anders jullie moeten gelijk weer een terrasje pakken he:P Een beetje gezellige meiden waarmee je op de kamer zit?? Heel veel plezier nog!! en gaat er heerlijk van genieten!

Nathalie

Hey meiden!
Goed om te horen dat jullie veilig zijn aangekomen!
Xxx

Jolanda

Hoi meiden,

Fijn te horen dat jullie goed zijn aangekomen. We blijven jullie ook volgen hoor. Leuke foto heb je aan Ringo gegeven. Nou veel plezier en geniet nog maar lekker voordat jullie hard aan de slag moeten.

Groetjes Kees en Jo

Marloes

Hey girls!

Gelukkig zijn jullie goed aangekomen en is het al erg gezellig!
Ben benieuwd naar jullie volgende verhalen en of er nog meer bekende woorden komen ;-)

Geniet er nog van!