Nicole & Maartje in Zuid-Afrika !

Start drie daagse tour door Western Cape!

Nou, na een nacht goed geslapen te hebben, konden we gelukkig verder genieten van de ervaringen die wij hier op doen!

Voor zover wij weten is alles goed afgelopen met de pasjes, en dus konden wij gelukkig verder gaan.

Vandaag eerste dag van de drie daagse tour door de Western Cape gehad. We zaten met zijn 11e in een busje, en werden wij door een guide rond gereden.

Als eerste gingen wij naar Hout Bay. Daar konden we op een boot trip om zeehonden te spotten. En dit hebben wij dus ook gedaan. Onwijs lekker zonnetje, en ontzettend veel wind. De boot ging dus ook lekker op en neer. En niet iedereen kon daar blijkbaar tegen. Gelukkig hadden wij nergens last van en konden wij genieten van het uitzicht tussen de bergen en van de vele zeehonden.

Toen wij terug kwamen stond een gezellige groep muziekanten ons op te wachten. Maar natuurlijk wilden wij er wel wat aan verdienen.

Daarna zijn wij doorgereden naar het volgende punt, stopten wij onderweg om nog even van het uitzicht te genieten, wat onwijs mooi is!

We reden door naar een struisvogel farm om daar super grote struisvogels te bewonderen. Ook mochten wij zij uit de hand voeren. Het waren niet al te slimmem vogels want eentje probeerde mijn camera op te eten (?).

Toen wij daar weg gingen, reden wij naar Cape of good Hope! We moesten door het natuurreservaat rijden, en zo konden wij al goed van de omgeving genieten. Ook hebben wij daar antilopen gezien op een afstand. Eenmaal aangekomen bij het zuidelijkte puntje, kwamen wij er achter dat het wind season is. Dat was goed te merken toen wij bijna uit onze jassen waaidde. Maar wij kunnen nu wel zeggen dat wij Kaap de Goed Hoop hebben overleefd. Dat kunnen sommige (zeemannen) niet zeggen!

Daarna reden wij door naar Cape Point. Waar wij met behulp van een kabelbaan de berg op konden om naar het oudste lighthouse te gaan. Deze was gebouwd om zeemannen te helpen bij de gevaarlijke toch via de kaap. Maar helaas kon geen enkele zeeman deze zien. Dus later hebben ze een nieuwe geplaatst, iets lager die de zeemannen wel konden zien.

Toen wij weer terug kwamen bij de bus reden wij in een keer door naar Stellenbosch waar wij vannacht overnachten. Tijdens de rit hebben wij mooie huizen gezien maar ook een ontzettend groot gebied met sloppenwijken, waar kinderen buiten aan het spelen waren. Echt twee uiterste naast elkaar.

Wij gaan zo eten met onze nieuwe vrienden en misschien nog even naar het dorp, om daarna lekker in bed te kruipen, want morgen vroeg worden wij weer verwacht om naar de wijnlanden te gaan! Wij zullen daarna weer ergens anders overnachten.

Helaas hebben wij allebei geen kabel mee voor camera, dus fotos en leuke filmpjes houden jullie nog tegoed!

Tot gauw!

Afrikaanse groeten Nicole en Maartje!

ps: bedankt voor alle leuke, lieve, steunende berichtjes!!

13 reacties

Ellen schrijft:

Heey Meiden,

Dus bijna ook nog jullie camara kwijt,, Oh oh oh!
Jullie maken wat mee!

Nog veel plezier op jullie tour, hou de site bij!

Liefss El

Moniek schrijft:

Hee meiden..

klinkt super allemaal..
fijn dat het skimmen goed afgelopen is.
veel plezier.

xx Moniek

Truus schrijft:

Hai meiden dat was even schrikken maar gelukkig alles goed afgelopen,verder maken jullie leuke verslagen en wij blijve dit zeker volgen geniet nog even van de trip. Veel lol en fun dus nog even.
groetjes van Dick en Truus

paula schrijft:

hallo dames
wat weer een geweldige verhalen over vandaag.
ben ook nieuwschierig naar de foto's
veel plezier morgen liefs mam

anneke schrijft:

Hee meiden,
Leuk hoor, zo te horen vermaken jullie je prima, houden zo, veel plezier verder!!
kusjes van je muttie

pappie schrijft:

Je vader is jaloers op jullie, geniet er met volle teugen van.
Ik ga vanmiddag om 1 uur met ongeveer tweehonderd collega's op de solex door westfriesland

kusjes pappie

Marloes schrijft:

Dus jullie hebben Kaap de goede Hoop overleefd??? Wauw, ik ben trots op jullie! ;-)

Ik kijk al uit naar het volgende verhaal :-)

xxx

Duits schrijft:

Dag dames,

Coole ervaringen. Ik zou bijna het vliegtuig pakken jullie kant op.

Ps: Maartje ik ben je aan het volgen;) alleen had ik geen mail gekregen dat jullie een bericht hadden gestuurd, dus vandaar mijn late reactie;)
Ohjah ik probeer Ringo zo goed mogelijk te vermaken..;)

Heel veel plezier nog daar

xxx Duits

simon schrijft:

Hallo meiden,

al veel meegemaakt en heel gezien
geniet ervan en we zien jullie foto,s en verhalen
wel in de komende tijd
nog veel plezier de komende dagen voor het echte werk begint
groetjes, veel liefs pap.

marian schrijft:

hallo nicole en maartje, ik kijk nu voor het eerst op jullie site, wat ziet het er professioneel uit! Leuk hoor ik ga er eens rustig voor zitten om alles te lezen. En wat een bijzondere ervaringen al, geniet er van!!
groetjes Marian

Niels en Susan schrijft:

Hoi Nicole en Maartje,

Ik hoorde gister van je vader dat jullie een site hadden. Erg leuk om zo jullie ervaringen te lezen. Wat een belevenis en wat maken jullie veel mee (helaas ook minder leuke dingen). Pas goed op jullie zelf, maar vooral geniet de komende tijd van al het moois in Zuid-Afrika.

paula schrijft:

hoi meiden
wat weer een geweldige verhalen schrijven jullie
het is prachtig om jullie zo te kunnen volgen,
ik geniet met jullie mee.veel succes maar weer voor morgen
liefs mam

Cock schrijft:

Wat toch weer een wereldervaring doen jullie toch wer op, fantastisch om van zo dichtbij dit allemaal te mogen zien, jammer van het cage diving, de golven waren dus wel erg hoog. dit is echt genieten voor jullie. De walvissen, haaien en de hele natuur daar.
Maar ook zo'n township, ik begrijp wel dat je je daar dan wat "arm" voelt, om daar als rijke westerling.
Cock

Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op dit reisverhaal.

naam *
bericht *
   Stuur mij een e-mail bij nieuwe reacties op dit verhaal.

Laatste reacties

Meer reacties

Blijf op de hoogte!

Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.

E-mail adres: